Honlap neve
Szlogen kell ide.

Az Indiana Pacers–Miami Heat találkozóval elkezdődnek a főcsoportdöntők az NBA rájátszásában.

 

 

Volt már texasi presztízsrangadó, vérfürdővel kecsegtető (aztán abból semmi sem lett) Oklahoma City Thunder-Los Angeles Clippers párharc is ebben a playoffban, de a leginkább várt párbaj vasárnap este kezdődik Indianapolisban. A Keleti főcsoport döntőjében ugyanis ott kezdi meg csatározását a helyi Indiana Pacers és a címvédő Miami Heat. A vetélkedésnek múltja van, az előző két évben rendre a Heat ejtette ki a Pacerst a rájátszásból, de utóbbi mindig tovább húzta, mint arra bárki is számított volna, ráadásul úgy, hogy a pályaelőny sem nála volt.
Most viszont az Indiana indulhat úgy harcba, hogy az esetleges hetedik mérkőzést nála játsszák, ami előny lehet, különösen akkor, ha hozzátesszük, hogy az alapszakaszban a Pacers volt az NBA legjobb csapata hazai közönség előtt (35 győzelem, 6 vereség). Úgy azért már árnyaltabb a kép, ha hozzátesszük, hogy a playoffban viszont 3/4 az Indiana mérlege a Bankers Life Fieldhouse-ban, ráadásul amíg ő 13 meccsel a háta mögött jutott el a konferenciadöntőig, addig a címvédőnek csak kilenc összecsapás van a lábában.
„Egyszerű a képlet: a Keleti főcsoport két legjobbja találkozik. Úgy gondolom, mindkét csapat képes magas szinten védekezni, jól passzolni, a festékből kiválóan dolgozni. Mindkettő megérdemelné a győzelmet, ezért mondom azt, hogy ötven-ötven százalék esélye van mindkettőnek a továbbjutásra” – fejtegette LeBron James, a Heat fővezére. Jamesre érdekes párharc vár egyébként, mert ahogyan a yahoo.com felvezette, „…akár ki-ki meccset is vívhat egymással a világ legjobb játékosa, LeBron James és az NBA következő fiatal szupersztárja, Paul George.”
Emellett egyébként még Roy Hibbert és Dwayne Wade szerepét emelik ki a statisztikusok. Az Indiana centere borzalmasan kezdte a rájátszást, aztán a Washington ellen magára talált, de a főcsoportdöntőben nem engedhet meg magának betlit. Big Roy az alapszakaszban a Miami ellen is kétarcú volt: a két győzelem során 22,5 pontot átlagolt, a két vereségnél 5,5-et. Wade esetében pedig fontos, hogy az alapszakaszban sokat tudott pihenni, aminek most látja hasznát a Miami: a klasszis 17,9 pontot és 4 asszisztot átlagolt eddig a rájátszásban, úgy, hogy a mezőnyből 50 százalékos hatékonysággal tüzelt.Klasszikus lett a Pacers–Heat

Asztali nézet